Verslagen marathon seizoen 2019

Dax 12 juli 2019


Afgelopen zaterdag stond de 4e marathon vlucht op het programma vanuit Dax, ondanks dat St.Vincent Z.L.U s`morgens was uitgesteld omdat in de avond in Noord-Frankrijk en België onweer en regen werd voorspeld, kregen onze duiven er om 13.30 uur toch de vrijheid omdat, naar alle waarschijnlijkheid onze duiven deze storingen niet konden bereiken. Deze vlucht werd dan ook haast een kopie van onze 1e St.Vincent, want nu weten we dat het anders was dan voorspeld, en stonden we zaterdag voor een groot deel te wachten in de regen.

Zoals het altijd gaat op iedere vlucht geld dit voor alle duiven en geen enkele reden voor excuus.

De eerste Nationale meldingen vielen zoals voorspeld rond 10.00 dit keer in het Limburgse Heerlen, dus het wachten kon ook hier beginnen, om 10.40 viel hier in Brabant-2000 de eerste Brabantse duif bij Cor de Heijde, dus was de voorspelling dat ook hier de duiven niet lang op zich konden laten wachten, de eerste in onze vereniging was Pietje Mertens om 11.39 toch nog goed voor een 17e Nationaal. Van harte gefeliciteerd Piet GROTE KLASSE.

Bij mij viel de eerste duif om 12.20 goed voor een 4e in de vereniging en de 99e Nationaal en was dezelfde duif 16-7523 welke ik op St.Vincent als 2e klokte.

Achteraf mag ik met de volgende aankomsten van de 8 ingekorfde duiven en 6 prijzen niet klagen 12.20 - 13.31 - 14.00 - 14.03 - 14.54 - 15.01 - en 17.32 ( laatste was mijn 1e get ) op het moment dat we waren afslaan was mijn laatste duif aangekomen. Kortom ik ben erg tevreden en we doen nog steeds mee.

C.C.Breda  ( 78 dvn )  4-7-12-13-18-19

Union ( 340 dvn ) 11-35-53-54-82

N.P.O Brabant-2000  ( 1150 dvn ) 22-88-136-140-238-253

Nationaal Sector 1 ( 4596 dvn )  99-461-683-701-1050-1098

Je merkt wel dat het thuis moeten komen onder zware omstandigheden dit seizoen, ook hier zijn tol gaat eisen bij de duiven, waar voorheen de duiven in de morgen en in de avond dik 1 uur en 1,5 uur uit hun eigen trainde is ook dit aardig gereduceerd, wat aangeeft dat ook hier de duiven het weduwschap en het lange seizoen beu beginnen te worden. 

We doen ons best om ook de laatste loodjes tot een goed einde te brengen, hopelijk denken mijn duiven hier ook zo over, en als dit niet is pech gehad en kan ik toch terug kijken op een voor mij geslaagd seizoen.

De volgende vlucht op het programma is op 26 juli Cahors hierop zullen een groot deel van de jaarlingen hun kunstjes weer mogen vertonen, het andere gedeelte van de jaarlingen gaan dan mee op de laatste vlucht vanuit Bergerac, althans is nu de planning.

Voor de komende 2 vluchten wens ik iedereen alvast veel succes.

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Agen  ( middag lossing ) 5 juli 2019


De 3e marathon vlucht hebben we weer achter de rug, dit keer weer vanuit Agen maar nu dan een middag lossing, de spanningen nemen met de vlucht toe en de resultaten blijven hierbij niet achter.

De resultaten zijn bijna te mooi om waar te zijn, het geduld en het vertrouwen in mijn duiven wordt nu langzaam aan beloond.

Agen kan op voorhand weer een mooie vlucht worden, de weersvooruitzichten waren weer goed met temperaturen van boven de 30 graden en hoofdzakelijk N-W wind, kortom alle ingrediënten voor een pittig vluchtje, waarbij onze duiven zich van hun beste kant konden laten zien.

Op deze vlucht had ik er voor gekozen om mijn jaarling weduwnaars aan het grote werk te laten beginnen,aangevuld met wat enkele vaste duiven waarvan er enkele zich 2 weken eerder op Bordeaux al goed in de kop van de uitslag hadden laten zien.

Dit keer 20 duiven ingekorfd waarvan ( 13 jaarlingen ), 14 weduwnaars en 6 nestdoffers.

Zoals verwacht konden er haast geen vroege aankomsten Nationaal worden verwacht, en dat bleek ook zo te zijn, de eerste Nationale meldingen druppelde rond 10.00 uur binnen en liep uiteraard ook hier de spanning op, omdat ik ook jonge duiven op deze dag mee had was het extra opletten en schrikken als er dan een duif kwam aangestoken.

Om 11.28 u. was het dan zover kwam er als een kogel komt er een duif aangestoken en zag ik al snel dat het 1 van mijn favorieten was "Little Hero" welke ook mijn 2e duif was van Bordeaux en ook nu als 2e getekende op de lijst stond. Al snel bleek dit ook weer een vroege Nationaal te zijn.

Zoals gezegd "Little Hero" was een van mijn favorieten, heel het jaar door zit hij super strak, en blaakt hij van gezondheid, ik had op de dag van inkorving een foto gemaakt van hem en deze op Facebook gezet, en al snel volgde de reacties elkaar snel op, allemaal was men het er over eens dat deze duif super strak zat en wel eens voor een verrassing zou kunnen gaan zorgen, en deze voorspelling maakte hij gelukkig voor mij waar, met een score van 4 op 4 met in 2018 een 42e NPO tegen 1751 dvn en 96e NPO tegen 1763 duiven, 2019 58e NPO tegen 2473 duiven en dan nu

1e prijs C.C.Breda tegen 76 duiven

3e prijs Union de Baronie tegen 529 duiven

5e NPO Brabant-2000 tegen 1793 duiven

18e Nationaal sector 1 tegen 7245 duiven

 

Zoals eerder gezegd was het een pittig vluchtje, want net als velen moest ik lang wachten voordat mijn 2e duif viel, er verstreek al bijna 3 uur, en gaat er van alles door je hoofd, hoe kan het, ik heb ze toch redelijk op de rit zitten en goed ingekorfd, om 14.31 komt dan eindelijk mijn 2e duif van deze vlucht een volle broer van "Little Hero" toch nog goed voor een 240e Nationaal, de duiven druppelen dan binnen en uiteindelijk heb ik er `s avonds 10 thuis v/d 20 waarvan er zich 9 per 10-tal weten te plaatsen op de Nationale uitslag.

Omdat de prijzen Nationaal en in de afdeling nog niet waren verdiend ( in onze vereniging C.C.Breda waren de prijzen al gedaan op 17.45 u. ) moest er de volgende dag worden doorgeklokt, de andere morgen zoals iedere dag overigens om 05.00 uur naar de duiven dit keer om de duivinnen van de vorige dag aangekomen duiven te verwijderen, ( tenslotte is het dinsdag weer inkorven ) en de rust op de kooi weder te laten keren, op het moment dat ik met de mand duivinnen naar beneden ga zie ik dat er al een duif is aangekomen om 05.06 u. mijn 4e get, tegen 08.00 uur vallen er nog 3 kort achter elkaar en dan wordt het stil tot `s avonds 20.30 mijn 15e duif, helaas zijn er nog 5 onderweg 4 jaarlingen en 1 2-jarige hopelijk komt er hiervan nog wat na.

Kortom ik kan weer terug kijken op een zeer geslaagde vlucht en leuke bijkomstigheid is dat ik de tussenstanden van de kampioenschappen wat scherper heb kunnen stellen, het een is vaak het gevolg van het ander.

Nu op naar de volgende vlucht Dax deze staat komend weekend op het programma, de planning was hierop 10 duiven in te korven, maar omdat er enkele duivinnen van de nest waren gelopen van de nestdoffers die mee waren op Agen, en welke ik ook op St.Vincent had geklokt zullen het er waarschijnlijk 8 worden.

Ik wens iedereen welke komend weekend weer duiven mee heeft op Dax weer veel succes.

Pers-verslag

"De Bode"

Vermelding Pipa.be

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Agen Z.L.U ( ochtend lossing ) 29 juni 2019


Mijn eerste deelname dit jaar aan een ZLU vlucht Agen met jaarlingen , was er gelijk een onder zeer zware omstandigheden, de duiven moesten in Frankrijk op zaterdag een ware hittegolf doorstaan met temperaturen van dik tegen de 40 graden.

Dat was ook de reden dat ik de ploeg waarmee ik aan Agen zou deelnemen had teruggebracht naar 5 stuks.

De duiven konden vrijdag niet gelost worden door grondnevel en moesten dus nog 1 dag extra wachten totdat ze de vrijheid kregen.

Zaterdag 29 juni was het dan zover en kregen de duiven om 06.45 u. de vrijheid, en zouden die dag te maken krijgen met een O-N-O wind en temperaturen van tegen de 40 graden, deze omstandigheden gingen er voor zorgen dat er op de dag van lossing slechts 5 duiven in Noord Frankrijk het thuisfront konden bereiken.

De volgende ochtend begonnen de eerste duiven ook eerst in België te vallen en rond 07.00 uur in Nederland.

Het wachten kon dus ook hier gaan beginnen, de eerste duiven vielen niet vlot in Nederland maar vanaf 11.30 begon er toch schot in te komen, om 12.45 u. krijg ik een telefoontje vanuit Kortrijk dat er een duif van mij is opgevangen, u raad het al het was er een van mij welke ik op Agen mee had, omdat mijn Franse taal niet best is heb ik de man gevraagd in het Engels of hij de duif eerst wilde verzorgen en dan opnieuw los te laten, hij stond zelf ook op de duiven van Agen te wachten en was met 1 duif van hem mee binnengelopen.

Om 14.01 u. krijg ik dan eindelijk ook mijn 1e duif thuis van Agen het was mijn 1e get en was op dat moment de 277e gemelde van de ruim 900 te verdienen prijzen,maar de overvlucht kon er dan uiteraard nog voorbij gaan.

Mijn 2e duif kreeg ik om 14.51 u. en was mijn 5e get beide duiven zullen rond het midden in de uitslag eindigen en ben ik tevreden mee gezien onder de zware omstandigheden waaronder deze duiven naar huis zijn gekomen.

In de avond krijg ik tegen 20.00 uur in 2 minuten mijn 3e en 4e duif thuis dus is alleen de duif van Kortrijk nog onderweg dus voor mij als debutant op de ZLU een bevredigend resultaat, want er waren nog veel melkers welke nog weinig of nog niets thuis hadden, maar hiervan zullen ongetwijfeld nog nakomen.

De duif uit welke in Kortrijk was binnen gelopen en aldaar verzorgd en op maandag losgelaten is inmiddels ook thuis.

ALLES THUIS DUS !!

Ik vond dat de duiven die bij mij thuis waren er erg goed uit zagen dus tijdens het transport uitmuntend waren verzorgd, dus de begeleiders krijgen van mij een dikke 10 voor de verzorging.

Morgen is het dan zover en moeten de volgende duiven al weer in de mand voor de middag-lossing vanuit Agen, hierop moeten dan al mijn overige jaarlingen welke voor het eerst meegaan hun kunstjes vertonen en tevens zullen enkele oude duiven van Bordeaux voor de tweede maal dit jaar in de mand gaan.

We hopen op een mooie vlucht en wens alvast alle deelnemers aan deze vlucht weer veel succes.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Bordeaux 22 juni 2019


Inmiddels hebben we de 2e marathonvluchten weer achter de rug, dit keer onder normale weersomstandigheden met op de vlieglijnen dit keer geen regen, maar heldere luchten en een kalme noord-oosten wind, optimale condities dus voor een normaal verloop van het concours.

De lossing werd 1 dag uitgesteld naar zaterdag en kregen onze duiven om 13.00 uur de vrijheid om de ruim 840 km huiswaarts af te leggen.

Net als St.Vincent was het ook dit keer de verwachting dat er niet al te vroeg duiven op Nationaal niveau konden arriveren, echter diende zich de eerste duif al om 06.24 u. aan bij Theo de Jong in Noordhoek en was hiermee de eerste Brabantse duif waarmee ik hem hierbij nogmaals wil feliciteren met deze schitterende overwinning.

De eerste 3 duiven in onze vereniging melden zich in 4 minuten om 09.42 tot 09.46 u. kort na elkaar aan waarvan mijn eigen duif de 15-2450 de uiteindelijke winnaar was en de duiven van de kanonnen C.Vergouwen en Ineke Lauwen nipt voor kon blijven. en behaalde hiermee uiteindelijk :

1e Prijs C.C.Breda tegen 152 duiven

7e Union de Baronie tegen 691 duiven

18e N.P.O Brabant-2000 tegen 2473 duiven

50e Nationaal tegen 8815 duiven

De 15-2450 is zoals men dat noemt geen vreemde eend in de bijt, want is een van mijn vaste duiven welke regelmatig de kop van de uitslag weet te raken en wist als jaarling al een zware Agen te winnen met een uur voorsprong op nummer 2. Ook op N.P.O niveau zich al reeds 4 maal dik bij de eerste 100 weet te klasseren.

klik hier voor de stamboom

Deze duif wordt op traditioneel weduwschap gespeeld en ging als 3e getekende op de poulebrief, eigenlijk tegen beter weten in want ik had heel de week al geroepen dat hij als vaste duif normaliter als 1e getekende op de lijst zou hebben gemoeten maar gaf uiteindelijk de nieuwe lichting de duiven van 2017 vertrouwen om als kopmannen de kar te trekken. Maar dat is weer achteraf, en kijk je de koe in de reet.

Mijn 2de duif was 1 van die eerder gememoreerde duiven uit 2017 welke ik het vertrouwen had gegeven en ook als 2e getekende op de lijst had staan, deze weduwnaar vloog als jaarling ook al 2 op 2 en redelijk aan de kop, en zag er zo geweldig uit dat ik er haast niet omheen kon om hem als getekende duif in te korven, en dit vertrouwen heeft hij niet beschaamd en was uiteindelijk goed voor :

5e prijs C.C.Breda tegen 152 duiven

21e Union de Baronie tegen 691 duiven

58e prijs N.P.O Brabant-2000 tegen 2473 duiven 

147e prijs Nationaal tegen 8815 duiven

klik hier voor de stamboom

Ik had in totaal 4 weduwnaars mee en 6 nestduiven, waarvan de laatste het in mijn ogen wat lieten afweten en ik zeker ook 1 van deze duiven in de kop van de uitslag had verwacht, (hiervan wiste er zich nog wel 2 te klasseren zodat het prijs percentage 4/10 is). Laten we maar zeggen dat dat duivenmelkers eigen is, want tenslotte korft elke duivenmelker in met de hoop op een vroege duif en dat is dan ook weer de charme van onze sport, er kan er maar 1 de eerste zijn, en hoop doet leven.

Voor het eerst dit jaar heb ik ook ingekorfd voor Z.L.U Agen, de planning was om er 10 mee te geven maar hiervan was er 1 al eerder achter gebleven, en gezien de weersvooruitzichten voor deze vlucht een erg zware vlucht kan worden gezien de hoge temperaturen en kopwind, kan dit wel eens een erg zware worden, en heb derhalve besloten de ploeg te halveren en er uiteindelijk voor gekozen om maar 5 jaarlingen in te korven.

Ik ben erg benieuwd of mijn duiven ook deze discipline aan kunnen, en hoop hiervan een duifje te mogen klokken, we gaan het zien en wens alle deelnemers aan deze vlucht heel veel succes.

Persverslag

" De Bode "

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

St.Vincent 14 juni 2019

 

Klik hier voor de stamboom

Afgelopen weekend was het dan zo ver en stond de eerste marathon vlucht 2019 op het programma, en begonnen we met de klassieker St.Vincent.

Op het moment van lossen op vrijdag 14 juni 14.30 uur was de verwachting dat de buien die boven een deel van Frankrijk hingen, de duiven geen parten zouden gaan spelen, nu achteraf weten we beter en waren met name deze buien welke een enorme stempel drukte op het verloop van deze vlucht, en kregen het onze duiven het niet voor niets, getuige de eerste Nationale meldingen welke uren op zich lieten wachten.

Even voor 12.00 kwamen de eerste meldingen door en dit met name aan de oost en westkant van onze Sector 1, tegen 13.00 uur dan ook maar naar buiten gegaan om onze eigen meldpost in te richten, tenslotte had ik er zelf ook 14 mee, en tenslotte je weet maar nooit.

Op het moment dat ik de labtop klaar zet zie ik in mijn ooghoek uit het niets een duif op de klep zitten, en mijn eerste gedachte is dat een vreemde, maar nee verrek het is er echt een van St.Vincent, omdat mijn systeem de duiven automatisch meld, zag ik al snel dat het de snelste duif was van Brabant-2000 en bleef hij dit ook, en werd hiermee afgevlagd met een

1ste N.P.O St.Vincent 2019 tegen 1.518 duiven

12e Nationaal Sector 1 tegen 5.358 duiven

20e Nationaal Totaal tegen 12.072 duiven


Met dit resultaat ben ik het seizoen 2019 goed begonnen, mijn 2e en 3e duif waren zoon en vader, welke de 195e en 210e Nationaal Sector 1 speelde en goed voor een Nationale Serie 2, de 12-7123 (vader) is in 2012 gekregen van mijn maat John Mouwen uit Breda, de zoon 16-7523 had ik nog niet verder gespeeld dan de 800 km vluchten en kwam zeer verdienstelijk, en had besloten om hem nu ook maar aan het grote werk te laten beginnen,omdat zijn vader het op deze vluchten ook al zeer verdienstelijk deed, en de laatste jaren 3 op 3 scoorde op deze vluchten.

Op het moment van afslaan waren er 11 thuis van de 14 en de 12e was gevallen toen ik in de vereniging was. ( nummer 13 is woensdag morgen gekomen ) nog 1 te gaan een duivinnetje welke vorig jaar als 1e jaarling op de Brabant-2000 uitslag van Dax stond.

Zoals ik al eerder memoreerde waren de voorbereidende vluchten ook al super verlopen met vlotte aankomsten, als er eenmaal 1 duif viel bij mij dan vielen ze ook goed door, en zorgde er voor dat ik met vertrouwen de eerste marathon vlucht tegemoet zag.

Deze winnende duif de 17-3792 is een weduwnaar welke vorig jaar 2 maal was ingezet op de 800 km vluchten ( ik speel de jaarling weduwnaars altijd maar 2 maal ) en was 2 maal net buiten de prijzen maar kwam altijd vitaal thuis, en kreeg hij derhalve een 2e kans zich dit jaar alsnog te bewijzen, en heeft hij mijn vertrouwen niet beschaamd met bovenstaand resultaat.

Een groot aandeel in dit succes heeft ook Petra, zij is in het seizoen mijn hulp om de duiven optimaal voor te bereiden, en heeft met het opwachten meer geduld dan ik zelf, zij wijkt dan ook geen minuut van haar post en zorgt er voor dat de duiven die thuiskomen optimaal worden verzorgd.

Komend weekend staat de 2e vlucht op het programma vanuit Bordeaux waarop ik 4 weduwnaars en 6 nestduiven heb ingekorfd, en hopelijk werken de weergoden dit keer wel mee en kunnen we weer uitkijken naar een mooie vlucht met goed weer, zodat we achteraf weer terug kunnen kijken naar een goed verlopen vlucht.

Ik wens iedereen veel succes welke duiven mee hebben op Bordeaux een goede vlucht met weinig tot geen verliezen.

Persverslag

"De Bode"

"Neerlandspostduiven Orgaan"

Laatste updates

2424943
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Totaal aantal
246
1781
5710
2357153
37282
65311
2424943

Your IP: 54.174.43.27
Server Time: 2019-07-24 05:09:44