Voorbereiding seizoen 2019

 

Op het moment van dit schrijven hebben we al enkele voorbereidende vluchten gehad, natuurlijk is het prijs halen tegen de snelheidsduiven meer een toevalstreffer dan regelmaat,maar ben zeker tevreden hoe de duiven af komen, als er eenmaal duiven vallen bij mij dan volgen ze elkaar snel op.

Tot nu toe erg weinig verliezen op een enkele late duif na welke vorig jaar geen mand hebben gehad, maar dat ligt eerder aan mijzelf dan aan aan de duif, want ik blijf zeggen dat als je met een late jonge duif het jaar er op wilt gaan spelen, je ook de moeite moet nemen om als het even bekwaam is in de winter deze op te leren, en daar ontbreekt het bij mij nogal eens aan. Natuurlijk heb je altijd uitzonderingen welke ik er zelf ook 1 heb die heeft ook helemaal geen mand gehad en komt toch goed naar huis, maar ook dit zijn eerder uitzonderingen dan regels.

Afgelopen weekend bij thuiskomst heb ik al enkele nestkoppels opnieuw laten beginnen voor St.Vincent, en komend weekend zijn de nestduiven voor Bordeaux aan de beurt.

Omdat ik een behoorlijke aantal duiven heb zitten (vind ikzelf) zo'n 50 vliegduiven, wil ik dit jaar enkele jaarlingen spelen op de Z.L.U - vlucht Agen, en eens kijken wat dit gaat brengen, sceptici onder ons zeggen daar kom je wel op terug, maar vind het toch de mooiste vluchten ( mits er op de dag van lossing overal een duif kan vallen ) is het toch kikken als je een duif ziet vallen op de dag van lossing welke de ruim 800 km en meer in 1 dag heeft weten te overbruggen.

We gaan het zien !

En om een heel jaar duiven te houden voor 6 vluchten vind ik zelf wel weinig om de voldoening af te kunnen zetten tegen het vele werk wat je er voor moet doen. Natuurlijk heb je nu liefhebbers die zeggen ik heb weinig werk aan de duiven, dat is dan hun eigen keus, maar vaak zie je dat ook in hun resultaten terug, maar dat is ook een keuze en een goed recht.

De meeste jaarlingen welke bestemd zijn voor de Z.L.U wil ik eerst op de dagfond wat ervaring en kilometers op laten doen, de tijd zal het leren en houd er rekening mee dat dit ook met vallen en opstaan zal gaan maar hoop is altijd de wens van de gedachten, en wie weet ga ik het zo leuk vinden om mij ook hier op wil toe gaan leggen.

Hopelijk zijn de weergoden ons in de maanden waarop het werkelijk moet gaan gebeuren net als vorig jaar goed gezind, met veel warmte en kop wind, zodat onze ware raspaardjes  kunnen laten zien wat ze werkelijk in hun mars hebben,en de strijd kunnen aangaan tegen de gerenommeerde kampioenen van de afgelopen jaren.

Ik wens iedereen een goed en voortvarend seizoen toe.

 

Laatste updates

2704057
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Totaal aantal
1271
1685
3856
2640741
22131
44149
2704057

Your IP: 54.36.149.13
Server Time: 2020-02-18 15:40:39