1e N.P.O St.Vincent

Klik hier voor de stamboom

Afgelopen weekend was het dan zo ver en stond de eerste marathon vlucht 2019 op het programma, en begonnen we met de klassieker St.Vincent.

Op het moment van lossen op vrijdag 14 juni 14.30 uur was de verwachting dat de buien die boven een deel van Frankrijk hingen, de duiven geen parten zouden gaan spelen, nu achteraf weten we beter en waren met name deze buien welke een enorme stempel drukte op het verloop van deze vlucht, en kregen het onze duiven het niet voor niets, getuige de eerste Nationale meldingen welke uren op zich lieten wachten.

Even voor 12.00 kwamen de eerste meldingen door en dit met name aan de oost en westkant van onze Sector 1, tegen 13.00 uur dan ook maar naar buiten gegaan om onze eigen meldpost in te richten, tenslotte had ik er zelf ook 14 mee, en tenslotte je weet maar nooit.

Op het moment dat ik de labtop klaar zet zie ik in mijn ooghoek uit het niets een duif op de klep zitten, en mijn eerste gedachte is dat een vreemde, maar nee verrek het is er echt een van St.Vincent, omdat mijn systeem de duiven automatisch meld, zag ik al snel dat het de snelste duif was van Brabant-2000 en bleef hij dit ook, en werd hiermee afgevlagd met een

1ste N.P.O St.Vincent 2019 tegen 1.518 duiven

12e Nationaal Sector 1 tegen 5.358 duiven

20e Nationaal Totaal tegen 12.072 duiven


Met dit resultaat ben ik het seizoen 2019 goed begonnen, mijn 2e en 3e duif waren zoon en vader, welke de 195e en 210e Nationaal Sector 1 speelde en goed voor een Nationale Serie 2, de 12-7123 (vader) is in 2012 gekregen van mijn maat John Mouwen uit Breda, de zoon 16-7523 had ik nog niet verder gespeeld dan de 800 km vluchten en kwam zeer verdienstelijk, en had besloten om hem nu ook maar aan het grote werk te laten beginnen,omdat zijn vader het op deze vluchten ook al zeer verdienstelijk deed, en de laatste jaren 3 op 3 scoorde op deze vluchten.

Op het moment van afslaan waren er 11 thuis van de 14 en de 12e was gevallen toen ik in de vereniging was. ( nummer 13 is woensdag morgen gekomen ) nog 1 te gaan een duivinnetje welke vorig jaar als 1e jaarling op de Brabant-2000 uitslag van Dax stond.

Zoals ik al eerder memoreerde waren de voorbereidende vluchten ook al super verlopen met vlotte aankomsten, als er eenmaal 1 duif viel bij mij dan vielen ze ook goed door, en zorgde er voor dat ik met vertrouwen de eerste marathon vlucht tegemoet zag.

Deze winnende duif de 17-3792 is een weduwnaar welke vorig jaar 2 maal was ingezet op de 800 km vluchten ( ik speel de jaarling weduwnaars altijd maar 2 maal ) en was 2 maal net buiten de prijzen maar kwam altijd vitaal thuis, en kreeg hij derhalve een 2e kans zich dit jaar alsnog te bewijzen, en heeft hij mijn vertrouwen niet beschaamd met bovenstaand resultaat.

Een groot aandeel in dit succes heeft ook Petra, zij is in het seizoen mijn hulp om de duiven optimaal voor te bereiden, en heeft met het opwachten meer geduld dan ik zelf, zij wijkt dan ook geen minuut van haar post en zorgt er voor dat de duiven die thuiskomen optimaal worden verzorgd.

Komend weekend staat de 2e vlucht op het programma vanuit Bordeaux waarop ik 4 weduwnaars en 6 nestduiven heb ingekorfd, en hopelijk werken de weergoden dit keer wel mee en kunnen we weer uitkijken naar een mooie vlucht met goed weer, zodat we achteraf weer terug kunnen kijken naar een goed verlopen vlucht.

Ik wens iedereen veel succes welke duiven mee hebben op Bordeaux een goede vlucht met weinig tot geen verliezen.

Persverslag

"De Bode"

"Neerlandspostduiven Orgaan"

Voorbereiding seizoen 2019

 

Op het moment van dit schrijven hebben we al enkele voorbereidende vluchten gehad, natuurlijk is het prijs halen tegen de snelheidsduiven meer een toevalstreffer dan regelmaat,maar ben zeker tevreden hoe de duiven af komen, als er eenmaal duiven vallen bij mij dan volgen ze elkaar snel op.

Tot nu toe erg weinig verliezen op een enkele late duif na welke vorig jaar geen mand hebben gehad, maar dat ligt eerder aan mijzelf dan aan aan de duif, want ik blijf zeggen dat als je met een late jonge duif het jaar er op wilt gaan spelen, je ook de moeite moet nemen om als het even bekwaam is in de winter deze op te leren, en daar ontbreekt het bij mij nogal eens aan. Natuurlijk heb je altijd uitzonderingen welke ik er zelf ook 1 heb die heeft ook helemaal geen mand gehad en komt toch goed naar huis, maar ook dit zijn eerder uitzonderingen dan regels.

Afgelopen weekend bij thuiskomst heb ik al enkele nestkoppels opnieuw laten beginnen voor St.Vincent, en komend weekend zijn de nestduiven voor Bordeaux aan de beurt.

Omdat ik een behoorlijke aantal duiven heb zitten (vind ikzelf) zo'n 50 vliegduiven, wil ik dit jaar enkele jaarlingen spelen op de Z.L.U - vlucht Agen, en eens kijken wat dit gaat brengen, sceptici onder ons zeggen daar kom je wel op terug, maar vind het toch de mooiste vluchten ( mits er op de dag van lossing overal een duif kan vallen ) is het toch kikken als je een duif ziet vallen op de dag van lossing welke de ruim 800 km en meer in 1 dag heeft weten te overbruggen.

We gaan het zien !

En om een heel jaar duiven te houden voor 6 vluchten vind ik zelf wel weinig om de voldoening af te kunnen zetten tegen het vele werk wat je er voor moet doen. Natuurlijk heb je nu liefhebbers die zeggen ik heb weinig werk aan de duiven, dat is dan hun eigen keus, maar vaak zie je dat ook in hun resultaten terug, maar dat is ook een keuze en een goed recht.

De meeste jaarlingen welke bestemd zijn voor de Z.L.U wil ik eerst op de dagfond wat ervaring en kilometers op laten doen, de tijd zal het leren en houd er rekening mee dat dit ook met vallen en opstaan zal gaan maar hoop is altijd de wens van de gedachten, en wie weet ga ik het zo leuk vinden om mij ook hier op wil toe gaan leggen.

Hopelijk zijn de weergoden ons in de maanden waarop het werkelijk moet gaan gebeuren net als vorig jaar goed gezind, met veel warmte en kop wind, zodat onze ware raspaardjes  kunnen laten zien wat ze werkelijk in hun mars hebben,en de strijd kunnen aangaan tegen de gerenommeerde kampioenen van de afgelopen jaren.

Ik wens iedereen een goed en voortvarend seizoen toe.

 

Laatste updates

2667918
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Totaal aantal
645
999
2981
2604625
30141
37553
2667918

Your IP: 54.36.148.252
Server Time: 2020-01-21 14:24:55